
Daarna bedek je de vis helemaal onder het zout met een dikte van ongeveer een centimeter. Mag een beetje minder, maar liever niet.
Eenmaal klaar, zet je de vis een uurtje in een voorverwarmde oven van zo´n 180 graden.
Ik ben geen groot liefhebber van vis. Als ik dus een visrecept publiceer, dan moet het wel goed zijn. Je zou dan veel bewerkingen verwachten die de vissmaak reduceert, maar verrassend genoeg is dat juist niet het geval. Dit recept is eigenlijk een heel simpel verhaal, deze keer: je koopt een mooie vis, lekker vers en een paar zakken steenzout (rocksalt), een paar eitjes en je krijgt eigenlijk de lekkerste vis die je maar kunt eten. Je hoeft er niets aan toe te voegen, geen kruiden - helemaal niets; je eet je vingers erbij op...
Het is een ideaal recept voor als je eters hebt. Je kunt het rustig voorbereiden. Als je gasten binnen zijn, dan schuif je de vis de oven in en na een uurtje is het klaar. Serveer het rucola (niet aanmaken, dan smaakt deze op z'n best) en een gepofte aardappel met wat zure room. Aardappels pof je heel gemakkelijk in de magnetron, je hoeft er geen vuurtje voor te stoken.
Je begint met een paar zakken steenzout te legen in een grote kom. Scheidt vervolgens het eiwit van het eigeel en doe het eiwit bij het zout. Je hebt ongeveer het eiwit van drie a vier eieren nodig en zo´n twee kilo steenzout. Da´s een beetje afhankelijk van de grootte van de vis. Wij hadden een zeebaars van een kilo en twee en een half kilo zout.