Banner
Humus maken

Ik houd van humus. Zoon & zwager, beiden vegetariërs, houden van humus. Er zijn dus geregeld twee dankbare klanten voor het eeuwenoude gerecht uit het nabije oosten, dat je met een keukenrobot snel en gemakkelijk kunt maken. In de geschiedenisboeken komt het gerecht humus voor het eerst voor in een Egyptisch kookboek uit de dertiende eeuw. Er zijn historici die denken dat het gerecht veel ouder is (millenia ouder) omdat de ingrediënten al sinds mensenheugenis gegeten worden in de bakermat van de beschaving.

Ingrediënten
Example
1 blik gekookte kekererwten,
een paar eetlepens tahin
een paar schepjes komijnpoeder
citroensap
(olijf)olie
zout en peper
(de hoeveelheid kruiden hierboven, naar eigen smaak)
Bereiden
Example
Hummus kan je eten als voorafje, bijgerecht of als hoofdschotel - al lijkt me dat laatste alleen voor mensen met een heel kleine portemonnee. Je kan het natuurlijk kant-en-klaar kopen, maar het zelf maken is een klusje van niets, het is lekkerder en je bent veel goedkoper uit. Hiernaast zie je de ingrediënten.

Iedere Turkse groentenboer heeft dit spul in de schappen staan. Hoe je het maakt - dat laat ik je met deze video - een testje van mijn nieuwe video-editor-samen-met de-opnames uit mijn fotocamera - zien
Filmpje